jaja faszerowane wędzoną rybą, świetna kompozycja

Jaja faszerowane wędzoną rybą, świetna kompozycja

Nie od dziś wiadomo że jajka świetnie komponują się z wędzonymi rybami. Dlatego mam dla Was prosty lecz efektowny i pyszny przepis 😉

Składniki

6 jaj
25 dag wędzonej ryby (makrela, pstrąg)
Łyżka oleju
Pieprz sól do smaku

jaja faszerowane wędzoną rybą

Przygotowanie:

Jaja ugotować na twardo czyli około 8-10 minut.  Ugotowane jaja obrać i przekroić wzdłuż, z jaj wyjąć żółtka.

Z ryby należy starannie i dokładnie wyjąć wszystkie ości i oddzielić od skóry.

Z ryby odłóż 12 ładnych większych kawałków a resztę utrzyj z żółtkami i olejem.

Cebulę objerz i posiekaj w drobna kostkę, dodaj do pasty z żółtek.
Pastę dopraw solą i pieprzem do smaku.

Z pasty uformuj małe kulki i nadziewaj nimi białka jajek. Większymi kawałkami ryby które wcześniej odłożyliśmy możemy udekorować nasza potrawę.

Smacznego 🙂

Jeżeli macie inne pomysły na jaja faszerowane z wędzona rybą zachęcam do dzielenia się nimi 😉

 

Komentarze są zamknięte.