Jaja w sosie koperkowym, pyszny przepis - polecam

Jaja w sosie koperkowym, pyszny przepis – polecam

Jaja w sosie koperkowym to przepis z którym poradzi sobie każdy. Efekt jednak jest świetny i taka potrawa świetnie sprawdza się na codziennie śniadania i bardziej uroczyste okazje 😉

Składniki na jaja w sosie koperkowym:

– 7 jaj
-śmietana 12 proc mała
– pól peczka szczypiorku
– pól peczka koperku
– 3 dymki
– 2 ogórki konserwowe
– łyżeczka musztardy
– pieprz i sól

Jaja w sosie koperkowym

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i przeciąć na pól.

Koperek ze szczypiorkiem drobno posiekać, cebulę i ogórka pokroić na bardzo drobna kostkę.

Jedno żółtko z Jajka wyjąć i rozetrzeć z musztarda a następnie dodawać śmietanę małymi porcjami (białko jajka posiekać w kostkę) .

Do przygotowanej masy dodawać małymi porcjami posiekane białko Jajka, część posiekanej zieleniny, ogórki, cebulę.

Resztę jaj ułożyć na półmisku, posolić i popieprzyć a następnie polać przygotowanym sosem. Resztą zieleniny udekorować półmisek.

Smacznego 🙂

Jeżeli znacie podobne przepisy na jaja w sosie koperkowym lub znacie inne pyszne sosy do jaj, podzielcie się nimi 🙂

 

Komentarze są zamknięte.